Nye publikationer fra DID-LAB

Medlemmer af DID-LAB har udgivet en række publikationer over de sidste par måneder. Disse samler op på både igangværende og afsluttede projekter, og præsenterer en lang række nye forskningsresultater. Fokus er særligt på, hvad det vil sige at være og blive gjort til en digital borger. Du kan se alle DID-LABs udgivelser her.

Ny bog: Den digitale borger

Morten Hjelholt & Jannick Schou
Hans Reitzels Forlag
Udkommer 2. november 2017

Digitaliseringen af velfærdsstaten påvirker i større eller mindre grad alle. Men hvad vil det sige at blive gjort til og være en digital borger? Hvilke fortællinger, perspektiver og blikke er der på den digitale borger i dag? Og hvordan håndterer det enkelte individ disse nye forventninger i sin dagligdag? Disse spørgsmål undersøger denne bog ved at sætte fokus på den digitale borger som en grundlæggende ny politisk figur i den danske velfærdsstat.

Bogen samler resultaterne fra en række studier og forskningsprojekter, som DID-LAB har stået i spidsen for og medvirket i. Dette tæller bl.a. projektet Digital Social Inklusion, ledet af Morten Hjelholt i samarbejde med TrygFonden og GladFonden.  Læs mere her.

Nyt bogkapitel i antologi

“The Digital Divide and Citizen Classifications” af Morten Hjelholt & Jannick Schou

Dette kapitel undersøger, hvordan (digitale) borgere skabes i et sammenspil med statslige teknologier. Med udgangspunkt i klassificeringsteori præsenterer kapitlet et teoretisk rammeværktøj og viser herefter, hvordan dette kan anvendes i et historisk studie af civil registrering og marginalisering.

Kapitlet er en del af antologien “Theorizing Digital Divides” redigeret af Massimo Ragnedda og Glenn W. Muschert, som en del af serien Routledge Advances in Sociologi. Læs mere.