DID-LAB repræsenteret i ekspertudvalg om digitaliseringen af journalistik og kommunikation

Hvordan påvirker og forandrer digitaliseringen journalistik- og kommunikationsfagene og deres fremtid? Og hvordan skal arbejdesmarkedet og uddannelsesinstitutionerne forholde sig til det? Det er de centrale spørgsmål, som et ekspertudvalg under Dansk Journalistforbund nu skal besvare.

Aske Kammer, der er adjunkt på IT-Universitetet i København og medlem af DID-LAB, er medlem af ekspertudvalget. Han har gennem en årrække forsket netop i spørgsmålet om, hvad digitaliseringen gør ved journalistikken og dens rammevilkår. Han har tidligere i 2018 udgivet bogen Digital journalistik på forlaget Samfundslitteratur.

Ekspertudvalget ledes af den tidligere chefredaktør på Fyns Amts Avis og Fyens Stiftstidende Troels Myhlenberg og består derudover af Louise Roug (redaktør, Huffington Post), Trine Nielsen (direktør for uddannelse og viden, DMJX), Claus Skytte (iværksætter), Magnus Bjerg (digital projektleder, tv2.dk), Rasmus Ibfelt (kreativ direktør), Jannie Møller Hartley (lektor og studieleder i Journalistik på RUC), Anna Rørbæk (kommunikationschef, Børnefonden) og Marchen Neel Gjertsen (politisk redaktør på Jyllands-Posten og formand for Folketingets Presseloge) samt Søren Schultz Jørgensen (Kontrabande) som sekretær.